1. Who was the Father of Yahoo?
Ans- Jurry Yang and David Filo
2. Who was the Father of Computer BIOS ?
Ans-Gary Kildall
3. Who was the Father of Computer Hard Disk ?
Ans-Reynold Johnson
4. Who was the Father of First Data Base?
Ans- Dr. Edgar Frank Codd.
5. Who was the Father of Ethernet Computer Networking?
Ans- David Boggs, Chuck Thacker and Butler Lampson in Xerox PARC
6. Who was the Father of Scanner?
Ans-Ray Kurzweil.
7. Who was the Father of Modern Computer?
Ans- Charles Babbage.
8. Who was the Father of ‘C++’ language?
Ans- Bjarne Stroustrup.
9. Who was the Founder of Email?
Ans-Shiva Ayyadurai.
10.Who was the Founder of Google?
Ans-Larry Page and Sergey Brin.
11. Who was the Founder of Internet?
Ans- Vint Cerf
12. Who was the Founder of ‘Java’ ?
Ans- James Gosling
13. Who was the Founder of Mouse?
Ans- Douglas Engelbart
14. Who was the Founder of ‘ C’ Language?
Ans- Dennise Ritchie
15. Who was the Father of Bluetooth?
Ans- Ericsson.
16. Who was the Father of WWW?
Ans- Tim Berners-Lee
17. Who was the Father of USB?
Ans- Ajay V.Bhatt
18. Who was the Father of Microsoft?
Ans-Bill Gates and Paul Allen.
19. Who was the Father of Php?
Ans- Rasmus Lerdorf
20. Who was the Father of Mobile Phone?
Ans- Martin Cooper.
21. Who was the Father of Computer Speakers?
Ans- Abinawan Puracchidas.
22. Who was the Father of Apple Computers ?
Ans-Steve Jobs.
23. Who was the Founder of Artificial Intelligence?
Ans- John McCarthy.
24. Who was the Father of John McCarthy?
Ans- John McCarthy.
25. Who was the Inventor of CD-ROM?
Ans-James Russel.
26. Who was the invented of Laptop Computer?
Ans- Adam Osborne
27. Who was the Founder of Unix?
Ans- Dennis Ritchie
28. Who was the Founder of Facebook?
Ans-Mark Zuckerberg.
29. Who was the Founder of Twitter ?
Ans- Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, and Evan Williams.
30. Who was the Founder of What’s app?
Ans-Brian Acton and Jan Koum.
31. Who was the father of COBOL ?
Ans-Grace Murray Hopper.
32. Who was the Founder of Memory Card ?
Ans- Fujio Masuoka.
33. Who was the invented of RAM?
Ans–Robert Heath Dennard.
34. Who was the Founder of Monitor ?
Ans- Karl Ferdinand Braun.
35. Who invented ups computer?
Ans-John Hanley.
অসমীয়াত
১. ইয়াহুৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- জুৰি য়াং আৰু ডেভিদ ফিলো ।
২. কম্পিউটাৰ বায়োছৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- গেৰী কিল্ডাল ।
৩. কম্পিউটাৰ হাৰ্ড ডিস্কৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- ৰেইনল্ড জনচন
৪. প্ৰথম ডাটা আধাৰৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- ডঃ এডগাৰ ফ্ৰেংক কড।
৫. ইথাৰনেট কম্পিউটাৰ নেটৱৰ্কিংৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- জেৰক্স পিএআৰচিত আনচ- ডেভিদ বগছ, চাক থাকাৰ আৰু বাটলাৰ লেম্পচন
৬. স্কেনাৰৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- ৰে কুৰ্জৱেইল।
৭. আধুনিক কম্পিউটাৰৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- চাৰ্লচ বেবেজ।
৮. ‘চি++’ ভাষাৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- ব্জাৰ্নে ষ্ট্ৰোষ্ট্ৰুপ।
৯. ইমেইলৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ-শিৱ আয়াদুৰাই।
১০. গুগলৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ--লেৰী পেজ আৰু ছেৰ্গেই ব্ৰিন।
১১. ইণ্টাৰনেটৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ভিণ্ট চাৰ্ফ
১২. ‘জাভা’ৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- জেমছ গছলিং
১৩. মাউচৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ডগলাছ এংগেলবাৰ্ট
১৪. ‘চি’ ভাষাৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ডেনিছ ৰিচি
১৫. ব্লুটুথৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- এৰিক্সন ।
১৬. ডব্লিউ.ডব্লিউ.আই.-ৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- টিম বাৰ্ণাৰছ-লী
১৭. ইউএছবিৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- অজয় ভি.ভট্ট
১৮. মাইক্ৰছফ্টৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ-বিল গেটছ আৰু পল এলেন।
১৯. পিএইচপিৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- ৰাচমুচ লেৰডৰ্ফ
২০. ম’বাইল ফোনৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- মাৰ্টিন কুপাৰ।
২১. কম্পিউটাৰ স্পীকাৰৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- অবিনাৱান পুৰচিদাস।
২২. এপল কম্পিউটাৰৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ-ষ্টিভ জবচ।
২৩. কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- জন মেককাৰ্থি।
২৪. জন মেককাৰ্থিৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- জন মেককাৰ্থি।
২৫. চিডি-ৰমৰ আৱিষ্কাৰক কোন আছিল?
উত্তৰ-জেমছ ৰাচেল।
২৬. লেপটপ কম্পিউটাৰ ৰ আৱিষ্কাৰ কোন আছিল?
উত্তৰ- এডাম অছবৰ্ণ
২৭. ইউনিক্সৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ডেনিছ ৰিচি
২৮. ফেচবুকৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ-মাৰ্ক জুকাৰবাৰ্গ।
২৯. টুইটাৰৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- জেক ডৰ্চে, নোহ গ্লাছ, বিজ ষ্টোন, আৰু ইভান উইলিয়ামছ।
৩০. কি এপৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ব্ৰায়ান এক্টন আৰু জান কৌম।
৩১. কোবোলৰ পিতৃ কোন আছিল?
উত্তৰ- গ্ৰেছ মুৰে হুপাৰ।
৩২. মেম’ৰী কাৰ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- ফুজিও মাচুওকা।
৩৩. ৰেম ৰ আৱিষ্কাৰ কোন আছিল?
উত্তৰ-ৰবাৰ্ট হিথ ডেনাৰ্ড।
৩৪. মনিটৰৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন আছিল?
উত্তৰ- কাৰ্ল ফাৰ্ডিনাণ্ড ব্ৰাউন।
৩৫. কোনে কম্পিউটাৰ আৱিষ্কাৰ কৰিছিল?
উত্তৰ– জন হেনলি।
हिन्दी मे
1. याहू के पिता कौन थे?
उत्तर: जूरी यांग और डेविड फिलो।
2. कंप्यूटर बायोस के पिता कौन थे?
उत्तर: गैरी किल्डल।
3. कंप्यूटर हार्ड डिस्क का पिता कौन था?
उत्तर- रेनोल्ड जॉनसन
4. पहले डेटा बेस का पिता कौन था?
उत्तर: डॉ एडगर फ्रैंक Coad.
5. ईथरनेट कंप्यूटर नेटवर्किंग के पिता कौन थे?
उत्तर: पार्टसी में ज़ेरॉक्स एएनएस- डेविड बोग्स, चक ताहेर और बटलर लैम्पशन
6. स्कैनर का पिता कौन था?
Answer: Ray Kurzweil
7. आधुनिक कंप्यूटर का जनक कौन था?
Answer: Charles Bebez
8. ‘C++ ‘ भाषा का पिता कौन था?
उत्तर: Bjarne Strostup.
9. ईमेल के संस्थापक कौन थे?
उत्तर-शिव अय्यादुरै।
10. Google के संस्थापक कौन थे?
उत्तर लैरी पेज और सर्गेई ब्रिन।
11. इंटरनेट के संस्थापक कौन थे?
Answer- विंट सर्फ
12. ‘जावा’ के संस्थापक कौन थे?
Answer: James Gosling
13. माउस के संस्थापक कौन थे?
उत्तर- डगलस एंगेलबर्ट
14. ‘C’ भाषा के संस्थापक कौन थे?
Answer: डेनिस रिसी
15. Bluetooth का पिता कौन था?
Answer: एरिक्सन।
16. WWWका पिता कौन था?
उत्तर टिम बर्नर्स-ली
17. USB का पिता कौन था?
Answer: अजय वी भट्ट
18. माइक्रोसॉफ्ट के पिता कौन थे?
नॉर्थ-बिल गेट्स और पॉल एलन।
19. PHP का पिता कौन था?
उत्तर- Rasmus Lourdorf
20. मोबाइल फोन का पिता कौन था?
Answer: Martin Cooper
21. कंप्यूटर स्पीकर का पिता कौन था?
उत्तर: अविवान पुरसिदास।
22. Apple Computer का पिता कौन था?
नॉर्थ-स्टीव जॉब्स।
23. Artificial Intelligence के संस्थापक कौन थे?
उत्तर: जॉन मैकार्थी।
24. जॉन मैकार्थी के पिता कौन थे?
उत्तर: जॉन मैकार्थी।
25. CD-ROOM का आविष्कारक कौन था?
नॉर्थ-जेम्स रुसेल।
26. Laptop Computer Discovery कौन है?
उत्तर: एडम ओसबोर्न
27. यूनिक्स के संस्थापक कौन थे?
Answer: डेनिस रिसी
28. Facebook के संस्थापक कौन थे?
उत्तर-मार्क जुकरबर्ग।
29. Twitter के संस्थापक कौन थे?
जवाब: जैक डोर्स, नूह ग्लास, बिज स्टोन और इवान विलियम्स।
30. किस ऐप के संस्थापक कौन थे?
जवाब: ब्रायन एक्टन और जान Koum.
31. कोबोल के पिता कौन थे?
उत्तर: Gres Muare कूपर.
32. मेमोरी कार्ड के संस्थापक कौन थे?
उत्तर: Fuzio Machuaka.
33. RAM की खोज कौन थी?
उत्तर-रॉबर्ट हीथ डैनार्ड।
34. मॉनिटर के संस्थापक कौन थे?
Answer: कार्ल फर्डिनेंड ब्राउन
35. कंप्यूटर का आविष्कार किसने किया था?
Answer: John Henly
If you are preparing for a banking career and looking for a secure government job,…
Life Insurance Corporation of India (LIC) has officially announced the LIC AAO Recruitment 2025 for…
Indian Oil Corporation Limited (IOCL) has officially announced the IOCL Pipelines Division Recruitment 2025, inviting…
The Gauhati High Court has officially released the Assam Judicial Service Recruitment 2025 notification for…
Introduction The Directorate of Elementary Education (DEE), Assam, has officially released a notification for the…
Introduction – CGST Guwahati Recruitment 2025 The Central GST, Central Excise & Customs, Guwahati Zone…